Benovias daisy
καλως ηρθατε στον

Καρφά

Ο κόλπος του Καρφά, προστατευμένος από το ακρωτήρι τής Αγ. Ελένης εκτείνεται στην κεντρική και ανατολική ακτή της Χίου. Η ακρογιαλιά, μήκους 1.000 μέτρων περίπου, καλύπτεται από λεπτή χρυσή άμμο, που μετακινείται με το φύσημα των ανέμων, προχωρεί βαθιά στη θάλασσα και σχηματίζει θίνες στους πρόποδες του λόφου.

Το μικρό ξωκλήσι του Άη-Γιώργη του Καρφά, χτισμένο κατά το 18ο αιώνα στην κορυφή του αμμόλοφου, από το συνάφι των σιδεράδων, που ονομάζονταν καρφάδες, (γιατί έκαναν κυρίως καρφιά), έδωσε το όνομα του στην περιοχή. Παλιότερα , πριν χτιστούν τα σπίτια και τα ξενοδοχεία, ο δυνατός βοριάς μετακινούσε την άμμο, θάβοντας κυριολεκτικά τους θάμνους και τα λιγοστά παραθαλάσσια σπιτοκάλυβα.

Karfas Chios
Karfas Chios
Benovias daisy
στιγμές στον

Καρφά

Το πρώτο μικρό καφενεδάκι χτισμένο από τον Μιχαήλο Γιαμό στις αρχές της δεκαετίας του ’40 σηματοδότησε την αρχή της αξιοποίησης του Καρφά, ο οποίος εξελίχθηκε στον δημοφιλέστερο παραθεριστικό οικισμό του νησιού με ξενοδοχεία, καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ και οργανωμένη παραλία με θαλάσσια σπορ.

Σήμερα, η οικιστική ανάπτυξη σταμάτησε τις αμμοθύελλες και περιόρισε τους αμμόλοφους στη νότια πλευρά του κόλπου. Εκείνο που δεν κατάφερε, είναι να δώσει μία οριστική μορφή στην αμμουδιά της. Ποτέ δεν είναι η ίδια. Πάντα ο τρελός βοριάς θα την τροφοδοτεί και θα την μεγαλώνει και πάντα η νοτιά θα κλέβει τους κόπους του.

Αξιοθέατα

Με αφετηρία τον Καρφά, ο επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει την πόλη (Χώρα) και την ύπαιθρο της Χίου.

Να μάθει για την ιστορία και τον πολιτισμό της:

στο Μουσείο Μαστίχας, στο Κάστρο, τη Βιβλιοθήκη Κοραή, τα μουσεία της (Βυζαντινό, Αρχαιολογικό, Ναυτικό, λαϊκής τέχνης), τον μοναδικό Κάμπο, το Μοναστήρι του Αγίου Μηνά, το Πυργί και τον Εμπορειό, τους Ολύμπους και τα Μεστά, τον Ανάβατο, τη Νέα Μονή, τη Δασκαλόπετρα, την Κέραμο με τα παλιά μεταλλεία, την εγκαταλελειμένη Παλιά Ποταμιά, το Άγιο Γάλα, τη Βολισσό.

Να χαρεί τη φύση της:

στα σοκάκια του Κάμπου, τα μαστιχοχώραφα της νότιας Χίου, το σπήλαιο των Ολύμπων, το Οροπέδιο του Αίπους, τις πλαγιές του Πελινναίου, το πευκοδάσος της Νέα Μονής.

Να λουστεί στο φως και στα νερά του Αιγαίου:

Στον Καρφά, τα Μαύρα Βόλια, τα Τραχήλια, την Κώμη, τα Βρουλίδια, την Αγία Φωτιά, την Αγία Δύναμη, τα Μαγεμένα, τα Λευκάθια, το Ναγό, το Γιόσωνα.

Συγκροτημα Αερικο στον

Καρφά

Χρειάζεστε οδηγίες για το πως να φτάσετε στον Καρφά?
Η μήπως θέλετε να δείτε πόσο κοντά είναι η θάλασσα?
Αυτός ο χάρτης θα σας δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε!

follow us

αριθμοσ μ.η.τ.ε.

1331186 /28/12/23

πολιτικεσ χρησησ ιστοτοπου

Κρατησεις

22710 32336

aeriko@benovias.gr

Καρφάς, Τ.Κ. 82100, Χίος

Ώρα Άφιξης: 14.00
Ώρα Αποχώρησης: 11.00

Σε περίπτωση που επιθυμείτε πρόωρη έλευση ή αποχώρηση από την πιο πάνω καθορισμένη ώρα, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε προηγούμενως μαζί μας.

Πολιτικη κρατησεων & Προκαταβολες

• Για την επιβεβαίωση της κράτησης σας θα πρέπει να καταβληθεί προκαταβολικά το 30% της συνολικής αξίας της διαμονής σας.

• Σε περίπτωση που ακυρώσετε την κράτηση σας 20 ημέρες πριν την ημερομηνία άφιξης δεν υπάρχει καμία χρέωση και η προκαταβολή σάς επιστρέφεται.

• Κρατήσεις που θα ακυρωθούν μεταξύ 0-19 ημερών από την ημερομηνία άφιξης χρεώνονται με το 30% της συνολικής αξίας της κράτησης.

• Καθυστερημένη άφιξη ή αναχώρηση πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία χρεώνεται με το 100% του συνολικού ποσού της κράτησης.

Copyright © 2022-24. All Rights Reserved.